tvkalamata.gr
Image default
ΕΛΛΑΔΑΚΑΛΑΜΑΤΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΥΓΕΙΑ

Καλαμάτα: Δωρεάν ιατρικές, οδοντιατρικές εξετάσεις καθώς και δράσεις ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο για όλα τα παιδιά

Κοινοποίηση

Δύο σημαντικές κοινωνικές δράσεις πρόληψης και αλληλεγγύης υποδέχτηκε ήδη από χθες Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Δήμος Καλαμάτας στο χώρο πίσω από το Μέγαρο Χορού. Πρόκειται για δράσεις ιατρικής πρόληψης αλλά και εκπαιδευτικών προγραμμάτων ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, που αφορούν όλα τα παιδιά, από πολύ μικρές ηλικίες έως 16 ετών, και διεξάγονται δωρεάν, έως και την Παρασκευή 23 του μηνός.

Συγκεκριμένα, το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκονται στην Καλαμάτα, για να υλοποιήσουν σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, δωρεάν δράσεις Ολιστικής Πρόληψης για μικρούς και μεγάλους, σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών καθώς και δράσεις προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής.

Σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας αλλά και μεμονωμένα οικογένειες με παιδιά μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους και να εξεταστούν δωρεάν από οδοντιάτρους, παιδίατρους, οφθαλμίατρους, ΩΡΛ, ιδιώτες γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και Οδοντιάτρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, που παρέχουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στη σημαντική αυτή δράση προληπτικής ιατρικής. Οι δράσεις στην Καλαμάτα υλοποιούνται με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, και την εποπτεία του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, που θα συλλέξει και τα αποτελέσματα και θα τα προωθήσει στην 6η ΥΠΕ.

Για τις δράσεις αυτές δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τους φορείς που συμμετέχουν. Εκ μέρους του του “Χαμόγελου του Παιδιού” η Συντονίστρια της Ακαδημίας “Smile Academy” και των εκπαιδευτικών δράσεων του Οργανισμού, Δώρα Θανοπούλου, από τον Δήμο Καλαμάτας παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Φάβας, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, Γιώργος Λαφαζάνος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Δημήτρης Τζωρτζίνης και εκ μέρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, ο Άγγελος Τσορφόλιας.

Όλοι τους τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να εξεταστούν δωρεάν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, ενώ ήδη έχουν κλειστεί 150 ραντεβού. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε συνεννόηση με τα σχολεία τις πρωινές ώρες από 9 έως 1 το μεσημέρι, ενώ ραντεβού μεμονωμένα μπορούν να κλειστούν και τα απογεύματα. Ο χρόνος της πλήρους εξέτασης είναι 15 με 20 λεπτά, και στόχος είναι να εξεταστούν περισσότερα παιδιά, να περάσει το μήνυμα προληπτικής ιατρικής φροντίδας, και να ενημερωθούν μικροί και μεγάλοι για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στον κόσμο του διαδικτύου, ώστε να προστατεύονται καλύτερα.

Τέλος να σημειωθεί ότι οι δράσεις αυτές του “Χαμόγελου του Παιδιού” πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης και ειδικότερα το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α), την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ιόνιων νησιών – Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, και υλοποιούνται με την αρωγή του ΟΠΑΠ, ενώ τη φύλαξη του εξοπλισμού στην Καλαμάτα έχει αναλάβει αφιλοκερδώς η εταιρεία φύλαξης Romanos.

Κλείστε τώρα ραντεβού

Ημερομηνίες & Ώρες: Δευτέρα 19 έως Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, 09:00π.μ.–13:00μ.μ. για τη συμμετοχή σχολικών ομάδων μαθητών/τριών και 17:30 – 19:30 μ.μ. για τη συμμετοχή ομάδων ενηλίκων (γονέων/κηδεμόνων ή/και εκπαιδευτικών)

Πληροφορίες και ραντεβού: Για τις επισκέψεις των σχολικών ομάδων, καθώς επίσης των ενηλίκων (ατομικά ή ομαδικά), ο συντονισμός γίνεται σε απευθείας επικοινωνία με το τμήμα Παιδείας του Δήμου Καλαμάτας στα τηλ. 2721360764-2721360704

Περισσότερες πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», press@hamogelo.gr Τηλ. 210 33 06 140

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου στο Άστρος για την 201η επέτειο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων

Συναυλία από το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνο» του Δημοτικού Ωδείου

Ν.Υόρκη: Χατζηδάκης -Σταϊκούρας στο συνέδριο Capital Link